27.03.2018

I dag er det tirsdag, og det betyr at jeg skal dele 2 bad med dere fra hashtagen #delmittbad @nyquist_home fra instagramkontoen @nyquist_home og her på bloggen.

Første bad ut finner dere hos Kjartan Farnes i Tønsberg.

Han finner du bak instagramkontoen @farnese_eiendomsforvandling som du finner her -> https://www.instagram.com/farnese_eiendomsforvandling/

Siden Kjartan sin lidenskap og jobb går ut på å hjelpe folk med å designe bl.a. baderom sier det seg selv at han selv har et bad de fleste går og drømmer om. Ikke bare har han et lekkert bad, men han har laget seg et eget spa.

Dette er hva Kjartan selv sier om badet sitt:

Jeg elsker vann!

Til daglig jobber jeg med eiendomsFORVANDLING og har hatt en drøm om å lage egen spa-avdeling i eget hus. Der er det installert dobbeldusj til ekspressdusjing ved bruk av badstu eller swimspa. Badekaret fra Norwegian Wood Design er smykket i spaet. Det er laget av eik og er prikken over i`en.

 

 

 

 

De keramiske flisene er i storformat størrelse (120*240cm) og gir et rent og eksklusivt inntrykk. Badstuen har jeg selv designet! Tanken med de runde formene er å få følelsen av å sitte inne i et trygt og godt ?egg?. Lukten av sedertre, samt det varme fargespillet gir den rette badstufølelsen.

 

 


Swimspaet i ´funkisstil` kommer fra Visionspas. Badet har to badesoner med forskjellig temperatur. Et tradisjonelt boblekar og et kar med motstrømsdyser som man kan svømme i. Med det automatiske taket er swimspaet tilgjengelig med kun et trykk på bryteren.

 

 

 

 

 

 

Når man er ferdige kan man trekke seg tilbake til det tilhørende garderobebadet. Der kan man få privat tid til klesskift eller bruk av toalettet med spylefunksjon fra Geberit.

Kjartan Farnes Farnese Eiendomsforvandling

 

 

 

 

 

Ingenting annet å si enn at jeg DIGGER det!!! Og er skikkelig misunnelig! :-D :-P 

-------------------------------------------------------------------

 

Dagens andre bad finner du hos Martine Mohn i Bergen. 

Hun finner du bak kontoen @villa_mohn på instagram, og den finner du her -> https://www.instagram.com/villa_mohn/

Martine bor i et stilig nybygd funkishus, med mange tøffe løsninger du ikke finner i så mange andre hus.

Dette er hva Martine selv sier om sitt bad : 

 

Vi har brukt et firma som heter indexinteriør i bergen som hjalp oss med alle bad og kjøkken i huset. Valgte fossline interiør på både bad og kjøkken for en helhetlig løsning. Fliser fra Flisekompaniet,nero og grafittifliser. Egen våtromssone med to takdusjer og badekar,for å slippe fliser på alle vegger.

Vasken er custommade fra Italia etter mannens anvisninger,alle armatur fra tyske Dornbracht. Vi liker det stramt og minimalistisk uten så mye stæsj. Birthe fra Flisekompaniet i Bergen var en fantastisk hjelp til valgene våre

Et kjempe flott bad som oser av velvære :-D <3 

2 drømmekjøkken

I dag er det torsdag, og det betyr at jeg deler 2 kjøkken fra hashtagen #delmittkjøkken @nyquist_home på instagram og her på bloggen. Eieren av kjøkkenet deler med oss fakta om kjøkkenet og de forteller om hva som var viktig for dem da de bygde kjøkkenet, hvilke valg de tok, hvilke løsninger de har valgt , hva de er fornøyde med osv.

Første kjøkken ut i dag finner du hos Silje Haddeland Olsen i Lyngdal.

                                      Hun står bak instagramprofilen @olsensdrommehjem som du finner her -->https://www.instagram.com/olsensdrommehjem/

 

Dette er hva hun forteller om sitt kjøkken : 

 

Kjøkkenet er fra Strai og vi er superfornøyde. Vi har valgt matt lysegrå overflater med blanke messingknotter og hvit benkeplate i kompaktlaminat.

 

Vi har vifte nedfelt i koketoppen, og 2 stekeovner - en kombidamp og en vanlig - superdigg å ha mulighet for å steke i 2 ovner på en gang.

 

Det beste med hele kjøkkenet er det hemmelige rommet som befinner seg bak en av høyskapdørene. Her har vi plass til ekstra frys og kjøleskap og masse lagring av tørrvarer og andre ting.

 

Høyskapene har vi gipset helt inne. Det syns jeg gjør det lille ekstra! En ting som var viktig for meg da vi tegnet, var å ha et kjøkken med god arbeidsplass. I tillegg skulle det være sosialt - derfor har vi feks plassert koketoppen på kjøkkenøya - vendt mot sitteplassene.

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dagens andre kjøkken finner du hos Regine i Hyllestad i Sogn og Fjordane.

Hun står bak instagramprofilen @regineforsund

som du finner her --> https://www.instagram.com/regineforsund/

Dette sier hun om sitt kjøkken : 

 

Det er bare eg som bor her, så det er mitt kjøkken og kun mine valg, hehe. Eg holder på å pusse opp barndomsheimen min. Eg har åpna opp mellom kjøkken og stue, og elsker at det er åpent og masse lys.

Eg liker det stramt og enkelt, og valgte derfor kvite, slette fronter uten handtak. Kjøkkenet er fra Ikea, Voxtorp. Eg har valgt lyse, duse farger med matte fronter på kjøkkenet, supermatt maling i vinduer, vegg og tak, og høyglans benkeplate for litt kontrast.

Eg elsker å lage mat, det er min største hobby og en form for terapi, så kjøkkenet er hjertet i huset. Etter å ha åpna opp mellom stue/kjøkken så er det meir sosialt også om ein har besøk. Eg er kjempe glad i kjøkkenøya , fint å sitte å se utover fjorden, det gir ro i sjela.

Ha en fin kveld alle sammen :) 

Åpent vindu

God onsdag :)

 

Atter en nydelig dag har stått opp her på østlandet. Etter å ha sultet litt ang soldager de siste månedene smaker det ekstra godt.

En liten ommøblering i stuen gjorde så mye! Kan ikke skjønne at jeg har hatt en stol stående foran utsikten så lenge :-P

Jeg satt  puffen foran vinduet og syns det ble veldig fint. 

Både puffen og sofaen er fra Bolia.

Jeg skulle egentlig likt å bytte ut puffen med noe som var dekorativt men samtidig veldig behagelig å sitte i. Min mann er så uheldig å ha prolaps i ryggen og skulle gjerne hatt noe mykt å sitte i som han kan ha benene rett ut i. Noen som har noen tips?

 

Nyt denne solfylte onsdagen :) <3 

Slik fikk de drømmebadet

I dag er det tirsdag, og det betyr at jeg skal dele 2 bad med dere :) 

Hver tirsdag deler jeg to bad fra hashtagen #delmittbad @nyquist_home på instagram, hvor eieren forteller litt om sine valg og tanker rundt badet sitt. Jeg deler det både på instagram og på bloggen her.

Det fins vel ikke noe deiligere enn å ha et bad man virkelig trives på. Badet er stedet hvor vi finner tid til egenpleie og får ladet batteriene litt i en hektisk hverdag. Her kan du få mange smarte tips og god inspirasjon til enten å lage ditt eget drømmebad, eller bare for å tilfredsstille lysten til å se noen lekre bad :)

Første bad ut i kveld finner du hos Lynn Lyngsvaag i Lyngdal som du finner på instagram under navnet @lynn.lyngsvaag. Henne finner du her --> https://www.instagram.com/lynn.lyngsvaag/

Dette er hva hun selv sier om badet sitt : 

Da vi skulle planlegge badet vårt ønsket vi å skape et lunt og luksuriøst bad i mørkere toner. Vi bestemte oss for brune toner for å gi en litt spa-følelse.

Vi ønsket et badekar som skulle stå i senter av rommet. Vi ønsket materialer som tålte vann i hele rommet, dermed valg av fliser på vegg og gulv.

Åpne løsninger var viktige, der vi har valgt åpen dusj som kun har en vegg i glass. Badet for meg skulle være en plass som gav spa-følelsen, med mørke toner, grønne planter og levende lys.

 

 

 

Dagens andre bad i dag finner du hos Anette i Ålesund som du finner på instagram under kotoen @villavaldal.

Hennes konto finner du her -> https://www.instagram.com/villavaldal/

Dette er hva hun sier om sitt bad :

 

Vi ønsket å ha et stort og romslig bad med spa feeling og mye skapplass. Innredningen er svart eik fra HTH. Samme type innredning som vi har på kjøkkenet, dette for å få en helhet i huset.

De store speilene og glassveggen i dusjen er spesialbestilt på mål hos Glassmester. Vi skulle ha stikkontakt i speilet, men når elektrikeren skulle skru til boksen, ble det litt for hardt, og speilet sprakk. Så det anbefales ikke. Nå har vi stikkontakter på enden av innredningen. :-D 

Noe av det vi er veldig fornøyd med er SPA dusjen som er 40 x 40 cm. I tillegg har vi valgt designsluk fra Purus. Og ikke minst det store innebygde speilet som går fra gulv til tak. 

Vi har valgt store fliser (60 x 60) i grått på vegger og gulv. De er vi veldig fornøyd med, og er fra Flisekompaniet.

Vi har store innebygde høyskap, noe vi valgte for å få mest mulig rette linjer. Og er glad vi valgte svart. 

For å få spa-feelingen er jeg avhengig av grønne planter og levende lys :-)  Det grønne myker opp den "stramme stilen"

 

 

 

Min lille hule

God morgen <3 

 

For et fantastisk vær og våkne opp til i dag :-D Jeg blir like glad hver gang solen skinner for tiden. Et tegn på at vi ikke akkurat har vært bortskjemte på sol og finvær i det siste. 

Minsten våkner snart fra formiddagsluren sin, og da skal vi ut og nyte litt.

Senere i dag deler jeg 2 bad fra taggen #delmittbad @nyquist_home på instagram, her på bloggen. Eieren av hvert bad skriver en tekst om badet sitt, med alle valg og løsninger etc. Veldig interessant og veldig inspirerende.

Så sleng deg inn senere i dag/kveld og få det med deg :)

 

Dette er min lille hule i huset. Her tilbringer jeg mye tid og jeg eeelsker å være der. Det må være et mål i seg selv, å lage badet slik at du elsker å være der <3 At det er mørkt er med på å skape en veldig lun og spa-aktig atmosfære.

 

 

Until i kveld da :) 

Delmittkjøkken - Kjøkkeninspirasjon

Er det noe vi Nordmenn bruker mye penger på og legger ned mye tanker og energi i når det gjelder enten å pusse opp eller å bygge nytt, så er det kjøkkenet!

Hos de fleste gjentar det samme seg ; Vi bruker mest tid på kjøkkenet, og ; Kjøkkenet er husets hjerte. Derfor er det veldig gøy å samle litt inspirasjon og høre hva andre tenkte, hvilke valg de tok, og hvorfor. Samt høre hva som stod til forventningene, noe de ville gjort anderledes etc.

Derfor deler jeg hver torsdag 2 kjøkken på instagramkontoen @nyquist_home fra hashtagen #delmittkjøkken. Jeg deler de også her på bloggen med litt ekstra bilder og opplysninger.

 

Første kjøkken ut i dag tilhører Linda i Trondheim.

Hun er på instagram under kontoen @funkisdrommen2017 som du finner her http://www.instagram.com/funkisdrommen2017/

 

Dette sier hun om sitt kjøkken :

 

Vi ville at kjøkkenet skulle bli husets hjerte og samlingspunkt. Der man kunne være sosial samtidig som man lager mat. Vi valgte derfor å ha innebygd spisebord på kjøkkenøya.

Kokeplata er også på øya slik at man kan underholde både rundt bordet og ha kontakt med de som befinner seg på stua. Vi valgte å ha benkeventilator for et mer sømløst uttrykk.

I kjøkkenøya har vi også to kjøleskuffer, slik at vi kan ha alt man trenger til frokosten rett ved bordet.

Det første jeg valgte til kjøkkenet var lampene fra Tom Dixon. Resten brukte jeg kjempe lang tid å bestemme meg for, og var innom og skiftet farger, fronter og benkeplate utallige ganger før mannen endelig satt ned foten og da nok er nok, sånn blir det, og ble til slutt fornøyd med å ha fått et moderne men likevel varmt kjøkken.

Kjøkkenet er fra JKE og benkeplaten er i kompaktlaminat. Den ble valgt for å få et tynt uttrykk mot den tykke robuste bordplata i eik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre kjøkken ut i dag er det lekre lyse og veldig praktiske kjøkkenet til Mona Lund Litland i Kristiansand.

Hun er på instagram under kontoen --> @stylebymll som du finner her https://www.instagram.com/stylebymll/

 

Dette er hva Mona selv sier om kjøkkenet sitt : 

 

 

Da vi totalrenoverte huset stod vi ganske fritt når det kom til valg av kjøkken og størrelse på kjøkkenet. Ønsket om en stor kjøkkenøy hvor barna kunne gjøre lekser, spise frokost/ kvelds og ikke minst sitte og tegne/ lese mens vi lagde middag stod høyt på ønskelisten.

Det endte med et ekstra utbygg på huset for å få kjøkkenet akkurat slik vi ville. Jeg har selv tegnet og designet kjøkkenet da jeg hadde ganske klare tanker om hvordan jeg ville ha det. Vi ønsket matt hvitt kjøkken så valget falt derfor på Ikea da hvite matte kjøkken er ganske like hos de fleste forhandlere, men mye rimeligere hos Ikea. Slik kompenserte vi for den dyre benkeplaten og hvitevarene fra Miele.

Benkeplaten er helt fantastisk. Den er fra Diapol.no. Den er laget av kompositt og er meget motstandsdyktig. Den kostet nesten like mye som kjøkkenet, så jeg angret først, men er så takknemlig for valget i ettertid . Med 5 barn som har tegnet, sølt og grist her i 4 år ? kan du ikke se et merke eller en ripe.Tusj og andre vanskelige flekker og merker er enkelt å fjerne. Benkeplaten er fortsatt som ny!

Kjøkkenøyen er 320 cm lang og 120cm bred med 4 sitteplasser på den ene siden. Benken med vasken er også 320 cm lang. Veggen med høyskap er 340cm bred.

Med mange barn er jeg så glad for at vi valgte 2 oppvaskmaskiner, 2 kjøleskap og 2 komfyrer. Ønsket om kaffemaskin var stort så vi investerte i en Miele kaffemaskin og en Miele kombidamp ovn. Kaffemaskinen er i bruk mange ganger til dagen, og vi er avhengige av den fantastiske kaffen den brygger.

De andre hvitevarene er fra Ikea. Vi har valgt dyre og billige løsninger som har gitt oss drømme kjøkkenet, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med valgene. Kjøkkenet har blitt oppholdsrommet vårt, og vi elsker det!!

 

 

 

 

 

 

Når cosy blir stylish

I dag er det torsdag og det betyr at jeg senere i dag skal dele 2 kjøkken med dere! :-D Det blir utrolig spennende, så titt inn litt senere i ettermiddag/kveld.

I dag var det skikkelig kaldt. Jeg koser meg heldigvis inne i varmen med en god kopp kaffe akkurat nå. Snart skal vi ut og sjekke ut en barnehage som minsten har fått plass i.

Deretter skal jeg skrive litt om dagens flotte kjøkken :)

 

 

Når kosedressen er så kul at den også funker ute :-D

Den er fra Villa JC Design, og de har så ufattelig mye lekkert! Absolutt verdt en titt!

Den finner du her -> https://www.villajcdesign.no

 

 

hehe, se bort i fra de utrolig søte små barnehånd-merkene på speilet :-D 

#delmittbad --> Baderomsinspirasjon

I dag er det tirsdag, og det betyr at jeg skal dele 2 bad på instagram @nyquist_home og her på bloggen.

Første bad ut er et nydelig bad som du finner hos Therese i Bergen under kontoen

 @abels_hus  som du finner her -->  https://www.instagram.com/abels_hus/

Dette er hva Therese selv sier :

 

Da vi tegnet badet ville vi ha noe uten om det vanlige. Jeg hadde alltid ønsket meg et stort badekar, og min egen lille spa avdeling. Vi ønsket også dobbelt opp av dusj og servanter - mest for vi synes det ser fint ut .

Der hvor dusj og badekar er har vi valgt å flislegge med fliser fra right price tiles og rullestein fra bademiljø. Badekaret er fra Megaflis og er 180cm langt. Baderomsmøblet valgte vi å ha samme som kjøkkenet, Mano fra Kvik. Vi ønsket en benkeplate som var lett og holde ren så der valgte vi laminat fra Ikea.

Baderomsmøblet er også 180cm og er på andre siden av veggen til badekaret. Vi valgte å kombinere fliser med våtromsmaling så vi enkelt kan endre uttrykk om vi skulle gå lei.

 

 

 

 

 

Dagens andre bad finner du hos Monica Tanem i Oslo under instagramkontoen

 @frutanem som du finner her --> https://www.instagram.com/frutanem/

 

Dette sier Monica om sitt bad : 

Badet besto opprinnelig av fire små rom - vi så løsninger og bestemte oss for å lage ett stort rom.

Vi ville ha et «sømløst» utseende, med rette linjer, men som likevel var klassisk. Vi ønsket oss et hjemmespa som la til rette for avslapping, men som likevel ivaretar det praktiske...Valg av fliser var utrolig viktig og jeg brukte mye tid på gjøre reseach. Valget falt på 60x60 cm. store fliser fra NorFloor i serien Micron 2.0. Vi valgte tre forskjellige matte nyanser (G, DG og GH) for å få et spill. Det som er genialt er at smuss og hår ikke synes godt på flisene. Vi er superfornøyde og ville valgt flisene igjen.

Baderomsinnredningen er fra KVIK og heter Senti. Samme innredning er valgt i vaskeromssonen. Vi har også samme serie på kjøkkenet.

Badet er det rommet jeg er mest fornøyd med i leiligheten - og jeg er stolt av å ha tegnet alt selv :) 

Jeg er spesielt fornøyd med den opphøyde våtromssonen, både fordi jeg liker estetikken og fordi det er praktisk - med små barn i huset er det genialt med dusj i nærheten av badekaret.

 

Her får du se noen før og etter bilder :-) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#delmittbad og #delmittkjøkken

Etter å ha ligget i vinterdvale har jeg smått begynt å strekke litt på meg nå :-D 

Jeg skal gi både meg selv og bloggen et realt spark i stumpen!

Jeg har over tid bygget opp en meget stor interesse for husbygging, og ikke minst interiørdesign / interiørarkitektur! Planen videre er å få brukt disse interessene og kunnskapene mer.

Vi skal bygge nytt hus etterhvert, og jeg sitter selvsagt med mange planer og idèer. Og jeg får masse idèer og inspirasjon på Instagram. Jeg har derfor opprettet taggene #delmittbad og #delmittkjøkken @nyquist_home.

Hver uke deler jeg bilder av kjøkken og bad som har blitt tagget med denne hashtagen på kontoen min @nyquist_home. I tillegg skriver den respektive eieren av bildet om hvilke valg de har gjort da de laget sitt bad eller kjøkken. Hvilket merke/leverandør de har gått for, spesielle ønsker og hvordan de løste dette/ fikk tak i dette, hva slags materialer, hva som var viktig for dem osv. Her er det utroooolig mange gode tips og plukke opp! Sist uke fikk vi et kjempe godt tips til hvordan man kan få designet sitt helt eget og unike IKEA kjøkken hvis man ikke finner et som faller helt i smak av det som er standard.

Det jeg nå skal begynne med er å også skrive dette på bloggen! Her burde man følge med hvis man skal bygge eller pusse opp, for som sagt, det er utrolig mange gode tips og plukke opp. Det er så mye lekkert å hente inspirasjon fra, så følg med :-) 

#delmittbad er på tirsdager og #delmittkjøkken er på torsdager :-D