Delmittkjøkken – Kjøkkeninspirasjon

Er det noe vi Nordmenn bruker mye penger på og legger ned mye tanker og energi i når det gjelder enten å pusse opp eller å bygge nytt, så er det kjøkkenet!

Hos de fleste gjentar det samme seg ; Vi bruker mest tid på kjøkkenet, og ; Kjøkkenet er husets hjerte. Derfor er det veldig gøy å samle litt inspirasjon og høre hva andre tenkte, hvilke valg de tok, og hvorfor. Samt høre hva som stod til forventningene, noe de ville gjort anderledes etc.

Derfor deler jeg hver torsdag 2 kjøkken på instagramkontoen @nyquist_home fra hashtagen #delmittkjøkken. Jeg deler de også her på bloggen med litt ekstra bilder og opplysninger.

 

Første kjøkken ut i dag tilhører Linda i Trondheim.

Hun er på instagram under kontoen @funkisdrommen2017 som du finner her http://www.instagram.com/funkisdrommen2017/

 

Dette sier hun om sitt kjøkken :

 

Vi ville at kjøkkenet skulle bli husets hjerte og samlingspunkt. Der man kunne være sosial samtidig som man lager mat. Vi valgte derfor å ha innebygd spisebord på kjøkkenøya.

Kokeplata er også på øya slik at man kan underholde både rundt bordet og ha kontakt med de som befinner seg på stua. Vi valgte å ha benkeventilator for et mer sømløst uttrykk.

I kjøkkenøya har vi også to kjøleskuffer, slik at vi kan ha alt man trenger til frokosten rett ved bordet.

Det første jeg valgte til kjøkkenet var lampene fra Tom Dixon. Resten brukte jeg kjempe lang tid å bestemme meg for, og var innom og skiftet farger, fronter og benkeplate utallige ganger før mannen endelig satt ned foten og da nok er nok, sånn blir det, og ble til slutt fornøyd med å ha fått et moderne men likevel varmt kjøkken.

Kjøkkenet er fra JKE og benkeplaten er i kompaktlaminat. Den ble valgt for å få et tynt uttrykk mot den tykke robuste bordplata i eik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre kjøkken ut i dag er det lekre lyse og veldig praktiske kjøkkenet til Mona Lund Litland i Kristiansand.

Hun er på instagram under kontoen –> @stylebymll som du finner her https://www.instagram.com/stylebymll/

 

Dette er hva Mona selv sier om kjøkkenet sitt : 

 

 

Da vi totalrenoverte huset stod vi ganske fritt når det kom til valg av kjøkken og størrelse på kjøkkenet. Ønsket om en stor kjøkkenøy hvor barna kunne gjøre lekser, spise frokost/ kvelds og ikke minst sitte og tegne/ lese mens vi lagde middag stod høyt på ønskelisten.

Det endte med et ekstra utbygg på huset for å få kjøkkenet akkurat slik vi ville. Jeg har selv tegnet og designet kjøkkenet da jeg hadde ganske klare tanker om hvordan jeg ville ha det. Vi ønsket matt hvitt kjøkken så valget falt derfor på Ikea da hvite matte kjøkken er ganske like hos de fleste forhandlere, men mye rimeligere hos Ikea. Slik kompenserte vi for den dyre benkeplaten og hvitevarene fra Miele.

Benkeplaten er helt fantastisk. Den er fra Diapol.no. Den er laget av kompositt og er meget motstandsdyktig. Den kostet nesten like mye som kjøkkenet, så jeg angret først, men er så takknemlig for valget i ettertid . Med 5 barn som har tegnet, sølt og grist her i 4 år ? kan du ikke se et merke eller en ripe.Tusj og andre vanskelige flekker og merker er enkelt å fjerne. Benkeplaten er fortsatt som ny!

Kjøkkenøyen er 320 cm lang og 120cm bred med 4 sitteplasser på den ene siden. Benken med vasken er også 320 cm lang. Veggen med høyskap er 340cm bred.

Med mange barn er jeg så glad for at vi valgte 2 oppvaskmaskiner, 2 kjøleskap og 2 komfyrer. Ønsket om kaffemaskin var stort så vi investerte i en Miele kaffemaskin og en Miele kombidamp ovn. Kaffemaskinen er i bruk mange ganger til dagen, og vi er avhengige av den fantastiske kaffen den brygger.

De andre hvitevarene er fra Ikea. Vi har valgt dyre og billige løsninger som har gitt oss drømme kjøkkenet, og vi kunne ikke vært mer fornøyd med valgene. Kjøkkenet har blitt oppholdsrommet vårt, og vi elsker det!!

 

 

 

 

 

 

1 kommentar
    1. Så mange fine kjøkken! Jeg har så utrolig lyst på et stort og åpent kjøkken. Det er mye morsommere å lage mat når man har plass og åpne flater 😀

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg